Arbatinis grybas gerina medžiagų apykaitą, spartina kenksmingųjų medžiagų šalinimą.
>Mažina šlapimo rūgšties ir cholesterino kiekį kraujyje
>Skatina žarnyno normaliosios floros regeneravimą, stiprina imuninę sistemą.
>Organinės rūgštys (pieno, obuolių, acto, oksalo) – naudingos organizmo ląstelių detoksikacijai,
>Fermentai – padeda organizmui virškinimo procese,
>Probiotikai – gerosios bakterijos, kurios gyvena žarnyne ir padeda virškinimui,
>Antioksidantai – padeda išvengti visų tipų ligų,
>Gliukurono rūgštis, esanti arbatiniame grybe, kuri jungiasi su kenksmingomis medžiagomis ir padeda joms pasišalinti iš organizmo, gerina kepenų veiklą.
>Pieno rūgštis tiekia ląstelėms energijos, gerina žarnyno veiklą.
>Polisacharidai - tai sudėtingieji cukrūs, atliekantys organizme energetinę, mechaninę, struktūrinę funkcijas.
>Grybas skatina žarnyno floros regeneraciją,
>Žmonės šio grybo antpilą vartoja ir kaip vaistą nuo pagirių, mat jis valo organizmą nuo toksinų.
>Šis skystis gerina apetitą, naikina kai kurias kenksmingas bakterijas skrandyje, žarnyne.