Arbatinis grybas gerina medžiagų apykaitą, spartina kenksmingųjų medžiagų šalinimą.
Mažina šlapimo rūgšties ir cholesterino kiekį kraujyje
Skatina žarnyno normaliosios floros regeneravimą, stiprina imuninę sistemą.
Organinės rūgštys (pieno, obuolių, acto, oksalo) – naudingos organizmo ląstelių detoksikacijai,
Fermentai – padeda organizmui virškinimo procese,
Probiotikai – gerosios bakterijos, kurios gyvena žarnyne ir padeda virškinimui,
Antioksidantai – padeda išvengti visų tipų ligų,
Gliukurono rūgštis, esanti arbatiniame grybe, kuri jungiasi su kenksmingomis medžiagomis ir padeda joms pasišalinti iš organizmo, gerina kepenų veiklą.
Pieno rūgštis tiekia ląstelėms energijos, gerina žarnyno veiklą.
Polisacharidai - tai sudėtingieji cukrūs, atliekantys organizme energetinę, mechaninę, struktūrinę funkcijas.
Grybas skatina žarnyno floros regeneraciją,
Žmonės šio grybo antpilą vartoja ir kaip vaistą nuo pagirių, mat jis valo organizmą nuo toksinų.
Šis skystis gerina apetitą, naikina kai kurias kenksmingas bakterijas skrandyje, žarnyne.